14. mar. 2007

V Sloveniji smo izvedli korenito davcno reformo

Pod noro zanimivim naslovom se skriva zgodba. Nekaj casa bo trajalo, da pridete do bistva ... ce ga boste seveda dojeli.

Danes sem sel z 'mojo' poslanko na eno konferenco zdruzenja nemskih sindikatov o socialni Evropi. Poslanka je sodelovala na okrogli mizi na temo 'Kaksno Evropo hocemo?' Govora je bilo o tem, koliko socialna mora biti Evropa, kaksna naj bo politika posameznih drzav ipd. Seveda, mimo 'poceni delavcev iz Vzhoda' ni slo.

Ko je bilo govora o davcni politiki, so se gospe in gospodje dotaknili 'davcnega dumpinga', ki ga izvajajo vzhodnoevropske drzave in kot primer drzave, ki kompetitivnost zagotavlja z 'nepravicnimi' ukrepi davcne politike, navedli Slovenijo.

Kot da bi ziveli v svetu, v katerem so uresnicene sanje nasega bivsega razvojnega ministra Jozeja. Seveda, zopet sem bil v precepu - ali naj zmoto dojemam z jezo in razocaranostjo ali pa s polno mero (res zelo polno) ironije.

V dveh tednih v Berlinu je do zmote prislo ze nickolikokrat. Nepoznavanje Slovenije je vsaj za nekaj dobro - ce si zadosti spreten, hitro zacnes ljudi prepricevati, kako fajn se mamo v nasi drzavi, slabih strani tako nikoli ne bodo spoznali ...

So ist das Leben. Taksno je zivljenje.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Pozdravljen!
Pa brez veze se sekiraš!
Saj zmoreš - ironija naj bo.
Vse je za nekaj dobro,
Malo je lepo, pa čeprav vsi za to ne vedo, vsaj fauš niso.
Glavno, da ti veš.
Lepo se imej.

Ninulja pravi ...

No, poleg tvojega življenjskega poslanstva, postati kulturno človeški empatator, sprejmi to kot izziv in dodaj horizontalno razsežnost transnacionalnega kulturnega transfera in prenesi primer dobre slovenske prakse v visoko inovativno berlinsko mentaliteto (oprosti za poklicno deformacijo, s kančkom prevelikega odmerka tvoje družbe:))