9. mar. 2007

Multi kulti naokrog

Takole. Vceraj ni bilo prispevka. Groza, vem. Ampak boste ze preziveli brez informacij od casa do casa. Poimenujmo to zastoj v komunikaciji. Seveda, sledec racionalisticno tradicijo Zahoda, mora za to obstajati razlog. Razlog je v ognjevitem podozivljanju multikulturnosti.

Vceraj zvecer smo imeli uradno otvoritveno slovesnost, katere se je udelezilo mnogo pomembnih gostov v lepo spoliranih cevljih. Sefe parlamenta je nekaj povedal, potem pa se je moralo 21 sodelujocih drzav predstaviti z dvominutno predstavitvijo. Tezko si je predstavljati pisanost drzav od Kazahstana, Gruzije, sosedov Hrvatov, Francozov, Americanov itd. ... Trije slovenski musketirji smo se predstavili z intelektualnimi salami na nas racun, se je vsem zelo fajn zdelo, predvsem tistim, ki 'imajo kaj v glavi'. K sreci je bila vecina takih.

Zadosti samohvale, bistvo je, da nas je kulturna pisanost predstavitev ponesla v nadaljnje podozivljanje multikultornosti. Obcutenje se je od vcerajsnjega vecera preneslo tudi na danes, ko smo skupaj obedovali Litvanka, Kazahstanka in Slovenec. Torej dva Evropejca in punca, ki je po rodu pol Poljakinja, cetrt Nemka, cetrt Rusinja, zivela je prvih nekaj let v Ukrajini, potem v Uzbekistanu, sedaj pa zivi v Kazahstanu. To je tako zelo drugacna druzba, da ni druge kot pa da bi najraje takoj, ce bi imel kreditno kartico, placal priblizno 1000 evrov za letalsko karto in sel pogledat. Kreditne kartice nimam in zato ne grem. Mogoce kdaj drugic.

Seveda, lahko bi sel v podrobnosti, ampak jih raje puscam za drugic, ker sedaj, iskreno, nimam vec zadosti energije. Mama, brez skrbi, to ni zato, ker bi prevec delal, ampak zato, ker je vse novo in zanimivo.

4 komentarji:

* pravi ...

Zdravo!

Ko boš imel kej energije, bi blo fajn, če bi nam pomagal obnovit zananje o "intelektualnih salah na nas racun"!

Kaj bi sel pogledat v Kazahstan? Drugačno druzbo, bodočo tasco al Boratovo vas?

Lepo se mej še naprej!

Primož pravi ...

Zdravo,

bom js si to 'zacahnal' in bom enkrat malo napisal, kaksne sale in na kak nacin smo jih zbijali. Danes je namrec na vrsti redna tedenska rubrika ;)

Jah, najmanj dvoje od nastetih stvari bi sel pogledat, zdaj pa seveda prepuscam vsakemu posebej, da presodi, katera stvar izostane ;)

Mateja pravi ...

A si jo le nasel? Kazahstanko, mislim! M.

Primož pravi ...

Mateja, Kazahstanke so prisotne, da napisem politicno korektno. Aber ohne weiteren Entwicklung der Zusammenarbeit, da se malo z nemscino zacinim.

Sicer pa ravnokar razmisljam, ce je v M. kaj na B...