24. jan. 2009

Kaj vse se v življenju zgodi!


Pravkar se je začel smuk v Kicbilu. Krepki mladi možje se spuščajo po strmini, nekateri bodo zaslužili tisoče in slavo, druge bodo bolele stegenske mišice, nekateri pa bodo doživeli pretres možganov. Slednjega si ne želimo, zahtevamo le spektakel, ne pa krvi.

Ker je smučanje nevaren šport, jaz prostočasje raje preživljam v vsakdanjem življenju. Če na pravilen način odprete oči, skriva vsakdanjik svoje posebne trenutke. Danes zjutraj sem doživel dva; fotografija ponazarja objekta, ki sta povzročila poskok mojih misli.

Žarnica je žarnica. Preprosta - malo železa, stekla, notri pa žička, za katero vemo, da mora biti v enem kosu. Žička se je zjutraj ob 6.55 pretrgala. Previdno odšraufam in zašraufam novo. Ne gori. Še vedno se moram po sobi orientirati v luči, ki jo seva TV-ekran (Australian Open). Poskušam odšravfat žarnico. Zgodi se to, da železni del ostane zasidran v luči, stekleni del pa je pristal na fotografiji. Sedaj imam konceptualni problem, kako se lotiti izziva, s katerim se v življenju še nisem spopadel.

Jajca so jajca. Ker si študent, ne gledaš na humanost obravnave kur, ampak kupiš najcenejša, ki so jih znesle kure, ki hirajo v miniaturnih kletkah. Ker se ti mudi nazaj v sobo použiti zajtrk (mleko je že napojilo ovsene kosmiče, rozine in banane), pozabiš preveriti, če so vsa jajca cela. Tako pristane trojansko jajce s počeno lupino na fotografiji. Misli so spet zaposlene - ali me je kaznovala višja zelena sila ali pa na notorično pozabljanje, da so malenkosti tudi pomembne.

Ravnokar je en'ga smukača izvrglo v mreže. Grem gledat, ker postaja zanimivo ...

3 komentarji:

jernej pravi ...

Si zrihtal žarnico? Če nisi ti lahko podelim par nasvetov o pravilnem in varnem ravnanju z stvarmi pod napetostjo, v tem primeru zje*** zarnico? :)

Primož pravi ...

Sem čakal na komentar kolege inženirja :)
Ja, lahko par nasvetov, ker zadeva še ni rešena (v bistvu je del žarnice potrebno odšraufat s kleščami, ki pa jih nimam). Uporabljam alternativne vire svetlobe.

Unknown pravi ...

No glede žarnice, izklopi napetost, v del žarnice ki je ostal v luči zapikni krompir ( upam da glede na krizo vsaj to imaš) in enostavno odšraufaj.