17. avg. 2010

Kaj bi s pico, če lahko imam psico

Obdobje kreativnega razmišljanja o moji prihodnosti se nadaljuje. Se še spomnite ideje o piceriji v Moskvi? Že tri dni je vroča ideja o tem, da bi imel psarno. Zadeva se zdi čisto preprosta.
Preveriš trg v Srednji Evropi in Rusiji. Kateri psi gredo za med? Narediš pesjake in spletno stran. Kupiš 20 rodovniških psic in nekaj plemenskih samcev. Če bodo to psice srednje ali velike pasme, bodo imele 5 do 10 mladičev. Psica lahko skoti največ na vsaki dve leti - več je za njo prenaporno. Če je povprečno na samico 6 mladičev, to pomeni 60 mladičev na leto. Vsakega mladiča prodaš za 1000 evrov (so pasme, ki se kao prodajajo za 1500, a bodimo skromni) in imaš 60.000 evrov letnega dohodka.
Stroški: tu še moram analizo nadaljevati. Hrana, veterinar, davki in živci še niso vračunani. Ampak če mi od 60.000 evrov ostane 10.000, se bo dalo spodobno živeti. Navsezadnje ob toliko psicah ne bom imel časa zapravljati denar.

Žena bo pa imela 20 mačk in nekaj mačkonov.

4 komentarji:

jernej pravi ...

Sonček ti podjetnik in pol. Meni tudi bliskajo take odbite odeje po glavi - če se dava skupaj mislim da nama uspeh ne izostane.

Ni žena alergična na mečke? :)

Primož pravi ...

Sej po moje, če si malo kapitala vsak nabere, bomo lahko dobro služili z našimi idejami ;)
Žena bo dala skozi hipersenzibilizacijo in ne bo nobene alergije več.

zaci1 pravi ...

Tole izvesti s profitom? Mocno dvomim. Tudi, kako in kje nameravas sprehajati 20 psov srednje ali velike pasme in njihove mladice? Poleg tega bi imeli psi mladice (v kolikor se gres odgovorno rejo) le do neke starosti, kaj pa potem? Ostale stvari, ki jih je treba "se vracunati" pa vidim, da so ze na seznamu ;)

Primož pravi ...

Kaj pa vem. Ce bi se resno lotil in vstajal kot kmet in zacel sprehajati pse ze ob petih zjutraj, bi se izslo.
Seveda je pa druga stvar, da reja pasjih mladicev ponavadi ni stvar kolicine in $, ampak uzivanja. Pa tudi ne vem, kako bi ljudje kupovali pse iz farme, kjer se psi "producirajo" kot po tekocem traku. Sicer pa bi se sprehajali po koroskih hribih, vec kot zadosti placa je tam!