15. jun. 2010

Kako je to lahko

Danes je bilo vsega zadosti. Prebivam v Rusiji in se hranim (tocneje: me hranijo) z rusko hrano. Zupa, v katero dajo majonezo. Zupa, v katero dajo rdeco peso, korencek, krompir in smetano. Zupa, v katero dajo vrtno kislico in majonezo ali smetano. Ajdova kasa. Ajdova kasa. Ajdova kasa. Saslik. Caj iz samovarja. Keksi s celimi rozinami.

Iz hladilnika sem vzel svinjsko meso. Prvi kroznik: moka. Drugi kroznik: drobtine. Tretji kroznik, ki pride pred drugi kroznik: jajca. Vzporedno: restan krompir. Zeleno solato sem izpustil, ceprav sem s sabo iz Lenarta v Slovenskih Goricah prinesel bucno olje. Prav tako ni bilo goveje zupe. Saj je torek zvecer in ne gospodov praznik.

Dobro je bilo. Dunajski tako dalec od Dunaja niti ne more biti neokusen. A saslik iz svinjskega mesa (obvezno vratovina, ker vsebuje ravno pravsnjo kolicino speha) in caj iz samovarja (obvezno segreti s pomocjo borovih storzev) - to je ze na ravni dunajca. Samo je treba doma narediti, ker drugace ni to to, pa se orubijo te z moskovskimi cenami.

3 komentarji:

Ninulja pravi ...

Keksi s celimi rozinami? fuj : ) ostalega pa tak pol nisem razumela, je to kaka rovtarska kulinarična terminologija? : )
ko prideš, me obvezno pokliči!! Triglav letos? pa tarok 2010? : )

jernej pravi ...

Nina: Triglav letos? Spet boš odlašala do decembra in pol ne bo nič...če pa slučajno presenetiš sporočita - grem zraven.

Tarok 2010? Verjetno si mislila Tarok 2009? Za tega si pa tak prepozna, ampak tudi tega 2010 bi rad videl :)

Primož pravi ...

Ja, Nina, rovtarsko-moskovska terminologija, skombinirana iz dveh jezikov in kultur.

Kaj se vidva zdaj tu menita brez mene? Ja, kupimo za Triglav že zdaj dereze ;)